eur:
390.71
usd:
364.71
bux:
68396.9
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Járai: Végzetes lehet a válság az ország számára

A Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet igazgatója szerint Magyarország súlyos gazdasági, társadalmi és erkölcsi válságban van, amelynek következtében nemzeti történelmi mélypontot él át.

Matolcsy György Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében tartott kerekasztal-beszélgetésen felhívta a figyelmet, hogy a fejlett országokat tekintve anyagi értelemben Magyarországon a legnagyobb a szakadék a társadalom felső és alsó tíz százaléka között.

Az Orbán-kormány gazdasági minisztere előrelépésnek a megújított szociális piacgazdaság kidolgozását tartaná.

Járai Zsigmond, a jegybank korábbi elnöke beszédében arról szólt, hogy a nemzetközi pénzvilág azt segíti, aki önmagán is segíteni tud. Ez szerinte azért lehet végzetes Magyarország számára, mert az Európai Unióban a leginkább sebezhető tagországnak tartják.

Mint mondta: az adósságcsapdában lévő Magyarország Magyarországnak egyre nehezebben adnak kölcsönöket, sőt néhány hete külföldiek már egyáltalán nem vesznek magyar államkötvényeket. Járai Zsigmond szerint a pénzügyi válságot a jelenlegi tehetségtelen kormány nem tudja kezelni.

Balog Zoltán, a Fidesz parlamenti képviselője szerint gazdasági-, társadalmi- és kormánypolitikai változásra, nemzeti összefogásra és erkölcsi megújulásra van szükség.

A politikus az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette: Magyarországnak nem válik majd előnyére a kisebbségi kormányzás.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×