eur:
390.77
usd:
364.87
bux:
68256.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Irigy és önmagát is becsapja a magyar

A magyar ember irigy, kettős mércével méri a dolgokat, nincs példaképe és saját magának is hazudik - derült ki a GfK Emocionális Marketingkutatásából, amelynek során a magyarok márka iránti elköteleződését hasonlították össze a térség országaiban és Angliában kapott eredményekkel. Steigervald Krisztián kutatásvezető az InfoRádiónak példaként említette, hogy a magyarok rendszeresen füllentenek a közvélemény-kutatóknak, hogy jobb színben tüntessék fel magukat.

Bár a közvélemény-kutatók kérdésére a legtöbb magyar azt válaszolja, hogy magyar termékeket vásárol, a hazai gyártók egyre rosszabb helyzetbe kerülnek - mondta az InfoRádiónak a GfK emocionális marketingkutatásainak vezetője, hozzátéve: ez a kettősség jellemzi az emberek gondolkodását.

Steigervald Krisztián közölte: kutatásuk során a magyarok kiemelkedő számban állították, hogy a márkázott termékeket szeretik, és hogy a márka sokkal fontosabb, mint a funkció. Az élelmiszerekkel kapcsolatban hasonlóképpen nyilatkoztak: nem számít az ár, a lényeg, hogy a termék márkás legyen.

A megkérdezettek válaszai ugyanakkor ellentétben állnak a hétköznapi gyakorlattal - fűzte hozzá a kutatásvezető, aki szerint a magyarok az elvárásoknak akarnak megfelelni, ezért mutatnak sokkal rózsaszínebb képet a valóságnál. A GfK munkatársa szerint ezt jól példázza, hogy a nemzetközi márkák közül a magyarok kedvence a National Geographic.

A magyarok nem látnak példaképeket maguk körül: nem akarnak sportolók lenni, mert azok eredményei, szerintük, csak néhány hétig jelentenek szenzációt, de nem lennének híres színészek sem, hiszen nehéz olyat találni, akit az egész társadalom elfogad. Ugyanez a helyzet az üzletemberekkel - mondta Steigervald Krisztián.

A magyar irigy és kettős mércével mér: elvárja, hogy megkapjon bizonyos dolgokat, ám, ha azokat más kapja meg, az már jóval kevésbé tetszik neki - tette hozzá a GfK emocionális marketingkutatásainak vezetője.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×