eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Internet Fiesta a gyermekek helyes internethasználatáért

Ne csak lógj a neten - ez a címe az internetkultúra népszerűsítéséért életre hívott Internet Fiesta rendezvénysorozat idei programjainak. Az országos programbizottság elnöke az InfoRádiónak elmondta, az idei rendezvénysorozat középpontjában a gyermekek és a helyes internethasználat áll.

Az idei, kilencedik Internet Fiesta című nemzetközi kezdeményezésre életre hívott rendezvénysorozat középpontjában a gyermekek és a helyes internethasználat áll - mondta az InfoRádiónak Ramháb Mária, az országos programbizottság elnöke.

A kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár igazgatója kiemelte: minden évben más volt a rendezvény témája, tavaly arról szólt a programsorozat, hogyan lehet megtanítani az embereket az elektronikus ügyintézésre.

A cél, hogy népszerűsítsék az internetezést, míg az idei kiemelt feladat, hogy a gyerekek ne csak lógjanak neten, hanem megtalálják a tanulásukat, fejlődésüket segítő oldalakat - fejtette ki Ramháb Mária. A március 26. és 31. közötti rendezvényen összesen 700 eseményt tartanak.

A tapasztalatok szerint sok gyermek nem ismerik a technikákat, amivel meg lehet találni a tartalmas oldalakat, ezen szeretnének változtatni - hangsúlyozta.

A rendezvényeket a könyvtárakban tartják, így az is a témák között szerepel, hogy mikor érdemes a könyvhöz nyúlni és mikor kell az interneten keresni.

A tanuláshoz szükséges információk megkereséséhez nyújtott segítség mellett arról is szó lesz, hogyan lehet egymással kapcsolatot tartani a világhálón keresztül - tette hozzá a programbizottság elnöke.

Ramháb Mária elmondta: a szülőket és a pedagógusokat is megszólítják a programokkal.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×