eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány minden eddiginél keményebb kirohanása Orbán ellen

A miniszterelnök szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. Gyurcsány Ferenc a kapcsolat.hu-nak adott videointerjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.

A kormányfő szerint "szegény Széchenyi" - akiről komoly állami támogatással készítettek filmet - forog a sírjában, mert neki a nemzetről volt víziója.

"Az ellenzék vezetőjének háromszáz forintról, egy fél doboz cigaretta áráról van víziója. Az ember őszintén szólva sajnálkozik, hova süllyed valaki, aki korábban arról beszélt, hogy képes megváltani a nemzetet. Ez nem megváltás, hanem politikai középszerűség" - vélekedett Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy látja, a Fidesz számára a népszavazás a legjobb esetben is csak egy vereséggel felérő győzelem tud lenni, hiszen az eredeti szándék, a kormány megbuktatása nem sikerülhet.

A baloldali polgárosodás programjával kapcsolatban hangsúlyozta: minden magyar emberhez el kell vinni ennek üzenetét, a benne rejlő ígéreteket, lehetőségeket.

"Ehhez apostolok, és követek kellenek. Ha az MSZP ezt képes megcsinálni és ki tud törni a meglehetősen olcsó háromszáz forintos politikából, akkor képes lesz ezt az országot jobbá, erősebbé tenni" - hangoztatta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc a videointerjúban beszélt arról is, hogy határozottabb fellépést vár az új igazságügyi minisztertől, a rendőrségtől és az igazságszolgáltatástól a radikalizmus visszaszorítása érdekében.

Az államnak nemcsak lehetősége, de kötelessége is védeni az állampolgárait, a többséget, de ebben nem elég következetes: mintha valakik nem tennék rendesen a dolgukat - fogalmazott a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×