eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megint egy titkos hangfelvétel miatt félhetnek a politikusok

A Nemzeti Nyomozóiroda birtokában van egy hangfelvétel, amelyen a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését ajánlja egy vállalkozónak egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.

Berecz Károly, a Müárt-Press Kft. ügyvezetője azt mondja, hogy a cége Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyisége miatt közvetítőkön keresztül a VI. kerület döntéshozói 18 millió forint csúszópénz megfizetésére kötelezték.

Az érintettek cáfolnak, de Berecz bevonta az ügyletbe a rendőrséget, és a hamis eurókkal megtömött kenőpénzes táska átadása-átvétele idején lebuktatta a politikusok közvetítőit. A kenőpénz közvetítője azt állítja, az ügylet mögött az egyik terézvárosi alpolgármester áll, de ő tagad.

Népszabadság

Az eredetileg ígért januárhoz képest másfél hónappal késik a 2009-es adóreformnak indult, majd jelentősebb adócsomaggá szelídült tervek ismertetése. Március közepén - nem függetlenül a népszavazástól - áll majd elő a kabinet a tervekkel.

Januárról márciusra csúszik a megegyezés arról is, hogy egyáltalán mekkora tehercsökkentésről lehet szó és mit bír el a költségvetés. A pénzügyminiszter szerint a költségvetés 200 milliárdos mozgásteréből 100 milliárd forint juthat adócsökkentésre, a szabad demokraták elnöke azonban korábban azt ígérte, keresnek még feleslegesnek tűnő kiadást a költségvetésben, és így növelik az adócsökkentési lehetőségeket.

Magyar Nemzet

Három civil szervezet követelte egy hete a Heim Pál Gyermekkórház előtt, hogy a fővárosi önkormányzat végre konkrét és hathatós lépéseket tegyen a levegő egyre aggasztóbb állapotának javítására.

A Greenpeace szerint a légszennyezettség három évvel rövidíti meg a fővárosiak életét. Védelmi program már van, de a megígért intézkedések többsége ma is bizonytalan. A környezetvédelmi tárca ígéretet tett arra, hogy még idén megszabja a szálló por tájékoztatási és riasztási küszöbértékét.

Világgazdaság

Közel háromszáz üres poszt van a közszféra januárban indult állásportálján, ezekre a korábban elbocsátott köztisztviselők és közalkalmazottak is jelentkezhetnek. Elképzelhető, hogy több helyen olyan állást hirdetnek meg, ahonnan pár hónapja kirúgtak valakit létszámcsökkentés, átszervezés, párhuzamos munkakör megszüntetésének indokával.

Az üres posztokra egyébként nemcsak a központi, hanem a helyi közigazgatási szervek is toboroznak.

Napi Gazdaság

A tegnap Európában és az Egyesült Államokban nyilvánosságra került makroadatok tovább erősítették a globális méretű recesszióval kapcsolatos aggodalmakat.

Az óceán mindkét partján zuhant a szolgáltatószektor beszerzési menedzserindexe januárban, sőt az USA-ban 50 pont alá esett, ami a szektor zsugorodását jelzi. Az eurózóna szolgáltatószektorának indexe 50,6 pontra csökkent, ami stagnálás közeli állapotot jelez.

Penzcentrum.hu

Hazánkban is egyre népszerűbb a hajótartás. Bár még messze vagyunk a nyugat-európai átlagtól és a fellendülés elé akadályt görgetnek a megszorítások, valamint a vagyonosodási vizsgálatok is. Azonban a Balaton fejlődése és az Adria közelsége mégis sokakat motivál arra, hogy saját hajót vásároljanak, illetve hosszabb időre béreljenek.

Ehhez nyújt segítséget néhány pénzintézet és kínálnak finanszírozási megoldásokat. A pénzügyi portál összeállításából kiderül az is, hogy miért és kinek előnyösebb a külföldi regisztráció, és mi köze mindehhez az APEH-nak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×