eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csavarhúzó maradt a testben a műtét után - képekkel

Az egészségügyi felügyelethez fordult az a nő, akinek tavaly májusban egy műtét során a szegedi traumatológiai klinikán a szervezetében hagytak egy csavarhúzó-véget.

Tavaly májusban egy nő csípőprotézisénél próbálták a csavarokat megigazítani, megszorítani a szegedi traumatológiai klinikán végzett beavatkozás során, azonban másfél fordulatnyi csavar megtétele után a csavarhúzó vége letört - mondta a beteg ügyvédje az InfoRádiónak.

Ábrahám László kiemelte: nem volt másik szerszám, így a beavatkozást abbahagyták az orvosok, és azt mondták, megvárják, amíg más eszköz lesz. A sebet bevarrták, azonban bent maradt a csavarhúzó vége.

Ez az idegen test begyulladt, így egy másik klinikán kellett kioperálni. Fémreszelékek így is bent maradtak, de ezek nem okoznak már problémát - tette hozzá.

Az ügyvéd közölte: az eset miatt az egészségügyi felügyelethez fordultak. Ábrahám László hangsúlyozta: szeptember óta várták a klinika válaszára, ugyanis felkérték őket, hogy nyilatkozzanak, elismerik-e, hogy nem az egészségügyi törvényben rögzített elvárható legnagyobb gondossággal jártak el. Ha ugyanis így van, kártérítést kellene fizetnie az intézménynek.

Emellett azért is fordultak az egészségügyi felügyelethez, mert a klinika vezetése és a szegedi egyetem igazságügyi orvosszakértő intézetének professzora azt állította, hogy ez egy műtéti kockázat, a szövődmény körébe tartozik, így kártérítés nem jár - fejtette ki.

A legfelsőbb bíróság ugyanakkor korábban több esetben is kimondta, hogy ez a gondatlanság fogalomkörébe tartozik, ezért kérték, hogy állapítsák meg, gondatlanság történt az ellátó orvosok részéről - emelte ki az ügyvéd.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×