Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Az igazság kardját villogtatom\" - személyiségzavaros lehetett a móri gyilkos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valamilyen \"felsőbb\" parancs hatására cselekedhetett a móri mészárlással gyanúsított N. László - mondta az InfoRádiónak Bilkei Pál pszichológus. A szakember hozzátette: a férfi személyiségzavarban szenvedett. N. László elfogása után nem sokkal cellájában lett öngyilkos.

Személyiségük alapján a bűnözőket három kategóriába lehetne sorolni - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichológus.

Az egyik a csábítható, nagyon gyenge személyiség, aki átgondolatlanul, indulatból, szükségletei kielégítése végett követ el bűncselekményt.

A második a tudatos elkövető, aki végiggondolja a bűntettet, és azt valamilyen cél elérése érdekében hajtja végre - magyarázta Bilkei Pál.

A harmadik kategóriába tartozóknál komoly szerepe van a személyiségzavarnak - tette hozzá a pszichológus, aki szerint a móri mészárlással gyanúsított N. László is ebbe a csoportba volt sorolható.

Bilkei Pál szerint N. László versében, amely inforadio.hu birtokába került, küldetéstudat fogalmazódik meg; a férfi ezzel menti fel saját magát az elkövetett bűncselekmények alól.

Az idézetek mind arról szólnak, hogy a férfi valamilyen "külső, felsőbb" utasításra, parancsra cselekedett - fűzte hozzá a pszichológus, aki szerint ez nem ritka a kriminalisztikában.

A szakértő úgy véli: N. László tisztában volt azzal, hogy mivel gyanúsítják, és milyen büntetés vár rá, ezért lett öngyilkos.

Bilkei Pál elmondta: az igazán veszélyes az, hogy az ilyen típusú emberek bármilyen bűncselekmény elkövetésére képesek.

Hanganyag: Kálló Izabella