eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A bíróságon folytatódik a kórházi csata

Az ügyészségen és a bíróságon folytatódik a fővárosi Szent János Kórház ügye - számol be a Magyar Nemzet. Az intézmény főigazgatója bűncselekmények gyanújával tett feljelentést. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy a minap elfogadott, két évre szóló roma integrációs terv a foglalkoztatásra, a lakhatásra, az egészségügyre és az oktatásra fókuszál.

Teleki László szocialista képviselő a program ismertetésekor hangsúlyozta: csak akkor lehet eredményt elérni, ha összehangolt, komplex intézkedésekkel próbálnak a cigányság helyzetén javítani.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán a romák karácsonyi ajándékának nevezte a programot, és azt mondta: 2008 a romák valódi lehetőségeinek éve lehet.

Jövőre több pénz lesz a cigánytelepek felszámolására, egészségügyi prevencióra, átképzésre, több diák kaphat ösztöndíjat, ugyanakkor azt még nem tudni, pontosan mennyi jut a kormányzati cigányügyi programra. A lap két év alatt 10 milliárdos nagyságrendű összegről tud.

Az Európai Unió a 2005-2015 közötti időszakot a roma integráció évtizedének nyilvánította. Az ehhez kapcsolódó program soros titkári teendőit most éppen Magyarország látja el.

Csörte a Szent János Kórházban

Az ügyészségen és a bíróságon folytatódik a fővárosi Szent János Kórház ügye - számol be a Magyar Nemzet. Az intézmény főigazgatója bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.

A laphoz került ügyészségi és rendőrségi dokumentumokból az derül ki, hogy a Központi Nyomozó Ügyészség többek között jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete és magánokirat-hamisítás miatt nyomoz.

A lap információja szerint különböző felújítások, beszerzések során követtek el sorozatos törvénysértéseket, akkor, amikor az intézmény orvos-igazgatója Havas Szófia MSZP-s országgyűlési és fővárosi képviselő volt.

A képviselő rágalmazás, jó hírnév megsértése és hamis vád miatt jelenti fel Kázmér Tibor jelenlegi főigazgatót.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×