eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az MSZP-s képviselők lelkiismeretük szerint szavazhatnak az ombudsman-jelöltekre

A társadalmi biztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény estére tervezett zárószavazása előtt az MSZP parlamenti képviselőcsoportja is zárt ülést tartott.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint nem látják okát annak, hogy elhalasszák az adatvédelmi biztos és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló szavazást.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP-frakció tagjai lelkiismeretük szerint voksolnak majd az ombudsman-jelöltekre.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja nem kezdeményezi a szavazás elhalasztását, de ha a Fidesz ragaszkodik hozzá, akkor az MSZP nem fog ezzel szembemenni.

Mesterházy Attila 50-50 százalék esélyt adott, hogy a Ház megválasztja a két ombudsmanjelöltet. Az országgyűlési biztosok megválasztásához a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

A házbizottság jelenleg is tárgyal az Országgyűlés pontos napirendjéről. A tervek szerint a parlament ez évi utolsó ülésén a jövő évi költségvetésről, az egészségbiztosítás átalakításáról és a Fidesz kezdeményezte népszavazások elrendeléséről is dönt hétfőn.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×