eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Liga kifizetné a pártbüntetést a nemmel szavazó MSZP-sek helyett

Anyagi támogatást ígért hétfőn Gaskó István, az általános sztrájkra készülő Liga Szakszervezetek elnöke az ingadozó szocialista parlamenti képviselőknek, hogy könnyebben vállalhassák az egészségbiztosítási reformról szóló kormányjavaslat elutasítását. Szerinte ez nem jelenti a képviselők megvásárlását.

"Szeretnénk mentesíteni őket egy nagyon nagy tehertétel alól: azok a képviselők, akik a nem gombot szeretnék megnyomni, de az tartja csak őket vissza, hogy százezer forint büntetést kell a pártnak befizetni ezért, ha kérik, a szakszervezetek a sztrájkalapjukból kiutalják ezt a százezer forintot a képviselőknek" - jelentette ki a szakszervezeti vezető a közszolgálati televízió reggeli műsorában.

A műsorban elhangzott, hogy negyven ingadozó szocialista képviselő van. Gaskó István szerint az, hogy a szakszervezetek készek lennének négymillió forintot fizetni, nem jelenti a szocialista képviselők megvásárlását.

Hozzátette: a felajánlást még meg kell vitatni a szakszervezeti tagokkal is.

Arra a felvetésre, hogy ezzel a Liga Szakszervezetek megvásárolná az országgyűlési képviselőket, Gaskó István azt mondta, azok vásárolják meg a képviselőket, akik megbüntetnék őket azért, hogy ne a meggyőződésük szerint szavazzanak.

Az elnök a műsorban elmondta, körülbelül negyven szocialista képviselő van, akiket meg lehetne győzni. Õket helyi szakszervezeti vezetők fogják nyilvános vitára hívni a következő két hétben, hogy a választók előtt érveljenek a több biztosítós egészségügyi rendszer mellett.

A parlament december 17-én szavaz az egészségbiztosítási rendszer átalakítását célzó törvényről. A jogszabályt az ellenzéki pártok nem támogatják, de a részleteket illetően vita van az MSZP és az SZDSZ között is.

A Liga Szakszervezet utoljára november második felében tartott sztrájkot, a következő munkabeszüntetést pedig december 17-ére hirdették meg.

A több ágazatra kiterjedő munkabeszüntetéssel az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjszámítás január 1-jétől érvényes módja ellen tiltakoznak.

Gaskó István elnöke elmondta: december 17-én reggel 6 órától határozatlan időre hirdetnek országos vasúti sztrájkot, amelyet mindaddig fenntartanak, amíg a kormánnyal nem tudnak megegyezni. Hozzátette: a kabinet képviselőivel hétfőn reggel ülnek tárgyalóasztalhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×