eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Drákói szigor az életmentő felszerelések védelméért

A Fidesz a jelenleginél szigorúbban büntetné azokat, akik a tűzoltók, a mentők vagy más, az emberek védelmét ellátó és életét védő szervezetek felszerelését lopják el vagy rongálják meg. Nemrég a fővárosi tűzoltók szóvivőjének szolgálati autóját lopták el, miközben egy súlyos baleset sérültjének ellátásában segített.

A Fidesz álláspontja szerint külön jogszabálynak kellene rendelkeznie a mentők, tűzoltók, ügyeletes orvosok és más, az emberek védelmét ellátó szervezetek eszközeinek védelméről.

Balsai István, az ellenzéki párt szóvivője úgy látja: mindez a Büntető törvénykönyv módosításával lehetővé válhat, jelenleg ugyanis az állam nem védi megfelelően azokat az eszközeit, amelyek az életmentést szolgálják.

Jelenleg ugyanolyan büntetés illeti meg azt, aki például egy mentőautót lop el, mint azt, aki egy személygépkocsit. Az ellenzéki párt javaslata várhatóan még a héten elkészül.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivőjének szolgálati autóját szombat éjszaka lopták el egy baleset helyszínéről.

Az oldalán Tűzoltóság feliratú jármű megkülönböztető fényjelzése az előírások szerint be volt kapcsolva, ez pedig csak akkor működik, ha az autó motorja jár.

A szolgálati kocsit másnap megtalálták ugyan, de addigra teljesen kifosztották, a kár csaknem 1,5 millió forint.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×