eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Hangot és képet is rögzítenek majd a rendőrautók

Eddig sem volt érdemes rendőrök közelében szabálytalankodni, most azonban már dokumentumokkal bizonyíthatják a járőrök, ha szabálytalanságot tapasztalnak. Az új rendszer a hangot is rögzíti, ezzel a vesztegetéseknek akarja elejét venni a hatóság.

Kamerákkal felszerelt rendőrautók járják Budapest utcáit. Ezek folyamatosan rögzítik a forgalmat, így a szabálysértőket is - mondta el az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság forgalombiztonsági osztályának vezetője.

A kamera éjszaka is értékelhető képeket rögzít, sőt, az autóban ülő rendőrökön mikrofon van, amely az igazoltatott ember és a rendőr közötti beszélgetést örökíti meg - tette hozzá Kázsmér Tamás.

Ezt a járőr nem tudja kikapcsolni, csak a szolgálata leteltével a felettese - tette hozzá az osztályvezető.

A rendszert egyelőre tesztelik, így kevesebb, mint tíz autóban van benne. Külföldön azonban már bevált, így valószínűleg a magyar rendőrség is többet beszerez majd az eszközből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×