eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egy-két napon belül kinevezik az új megyei rendőrkapitányokat

Egy-két napon belül kiderül, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter kiket javasol azoknak a megyei rendőr-főkapitányoknak a helyére, akiknek a felmentését tegnap kezdeményezte az országos rendőrfőkapitány. Erről maga Takács Albert beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón.

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter a rendőrség és a határőrség január elsejei integrációjával indokolta a hat megyei rendőrfőkapitány leváltását.

"Nyilván nem tartható fent az a helyzet, hogy a megyei főkapitányságok élén csak rendőrök vannak, hiszen a határőrség integrálódott a rendőrségbe. Ez nem azt jelenti, hogy átadjuk pénzünket, paripánkat, fegyverünket, hanem a személyi állomány is integrálódik" - jelentette ki a tárcavezető.

Az országos rendőrfőkapitány kedden a Baranya, a Bács-Kiskun, a Heves, a Komárom-Esztergom, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Zala megyei kapitányok vezetői megbízásának visszavonását kezdeményezte november 14-i hatállyal. Bencze József mindannyájuknak főosztályvezetői, vagy kiemelt főtanácsadói állást ajánlott fel, amit el is fogadtak a kapitányok.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a biológiai szelekció is szerepet játszott a hat kapitány kiválasztásakor, többségük már elérte a nyugdíjkorhatárt, vagy a közelében van ennek. Takács Albert az országos rendőrfőkapitány javaslata alapján hamarosan megnevezi a megyei rendőri vezetők utódait.

"Tudjuk, hogy kik azok, akik nem maradnak abban a főkapitányi székben, ahol idáig voltak. Ezt követően rendkívül gyorsan, 1-2 napon belül meg fogom nevezni azokat a főkapitányokat, akik az új rendőrség kötelékében a megyei kapitányságok élén állnak majd" - hangsúlyozta Takács Albert, aki szerint az új kapitányok kinevezésekor szempont lesz az is, hogy a lehetséges utódok hosszú távon tudják vezetni a kapitányságokat.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×