eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mi lesz veled, Hullámvasút?

A Vidámpark új igazgatójának március végére kell kidolgoznia a park elköltöztetésének terveit. Még nem tudni, hogy hol lesz az új központ, annyi azonban biztos, hogy nagyobb és jó közlekedésű helyre van szükség - mondta el az InfoRádiónak Kőfalvi Tamás.

A Vidámpark vezetésének március végéig kell benyújtania a park elköltöztetésének tervét, amelyben lehetséges helyszíneket kell megjelölni, leírni a vásárlói szokások vizsgálatának eredményeit és költségbecslést végezni - mondta az InfoRádiónak az intézmény vezérigazgatója.

Kőfalvi Tamás közölte: a műemléki védettségű épületeknek - az Óriáskeréknek, a Hullámvasútnak - az eredeti helyszínen kell maradnia, így a koncepciónak azzal is foglalkoznia kell, hogy a megmaradt területet hogyan hasznosítsák.

Hozzátette: két vidámparkot a főváros nem bír el, így abban az esetben, ha néhány éven belül új park nyílik, a régi terület jelenlegi funkciójában nem tartható meg.

Az új helyszínen mindenképpen hozzáadott értéket kell majd szolgáltatnia, hiszen Budapest új attrakciója lehet, a játékpark megújításának tervei is helyet kaphatnak a költözés koncepciójában - mondta a Budapesti Vidámpark Zrt. vezérigazgatója.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×