eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Homokbombák helyett lézercsata a Grundon

Átadták kedden a Pál utcai fiúk című regényben szereplő grund leírása alapján épített játszóteret a VIII. kerületi Tömő utcában. Mann Dániel, a grund projektvezetője elmondta, hogy az eredeti leírás alapján épített játszótér megfelel az uniós szabványoknak, a homokbombákat pedig a mai kornak megfelelő fegyverek, például lézerpisztolyok helyettesítik majd.

Szerdától már fogadja a látogatókat a Grund, mivel azonban még be kell szerezni egy engedélyt, néhány játékot még nem használhatnak a gyerekek - mondta az InfoRádiónak a projekt vezetője.

Mann Dániel közölte: a grund nagyon hasonlít arra, amelyről Molnár Ferenc írt a Pál utcai fiúk című regényében.

A terület jobb oldalán Magyarország legnagyobb egyedi készítésű, több mint 50 köbméternyi faanyag felhasználásával felépített fajátéka, a favár áll.

Hozzátette: a kivitelezés komoly fejtörést okozott a tervezőknek, hiszen a farakásokból készült játéknak meg kell felelnie az uniós előírásoknak.

A grund közepén padokat helyeztek el, baloldalt pedig egy több mint 30 méter hosszú kötélcsúszda-pálya található.

Van kilátó is, amely alatt egy nyolcvan négyzetméteres, fedett területen sakkozhatnak, malmozhatnak a fiatalok, és itt kapott helyet Nemecsek homokozója, középen pedig ott a Tót kunyhója - mondta Mann Dániel.

A biztonsági őr igyekszik majd megakadályozni a gyerekeket abban, hogy elhordják a homokot, és - ahogyan Molnár Ferenc megírta -, ebből gyúrt bombákkal háborúzzanak - jelentette ki a Grund projektvezetője.

Tavasztól a fiatalok lézerpisztolyokkal, a homokbomba mai megfelelőjével játszhatnak majd - fűzte hozzá.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×