eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Páva: Nem készül összeesküvés Gyurcsány ellen, de...

Páva Zoltán Komló MSZP-s polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő szerint nem készül lázadás az MSZP frakcióban, de azt határozottan kérik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy üljön le a párt polgármestereivel tárgyalni. Páva Zoltán szerint átgondolatlan lépés volt az összeférhetetlenségi javaslat Gyurcsány Ferenctől, és azt szeretnék elérni, hogy vegyék ki a hétpontos úgynevezett köztisztasági csomagból a polgármesterekre vonatkozó részt. A polgármesterek szombaton tárják javaslataikat a frakció elé.

Összeesküvést szerveznek a polgármesterek az MSZP-frakcióban?

Nem erről van szó, csak leültünk és egyeztettük a közös állásfoglalást a kormányfő hétpontos köztisztasági csomagjában szereplő összeférhetetlenségi javaslatról. Nem az a gond, hogy szétválasztanák a polgármesterséget és a parlamenti képviselőséget, hanem az, ahogy ezt velünk közölték. Sérelmesnek tartom, hogy a közélet megtisztításának csomagjában szerepel, a többi hat ponttal egyetértek, míg ezt a kérdést külön kell kezelni. A közélet megtisztítását nem azzal kell kezdeni, hogy a polgármestereket kivágjuk a parlamentből.

Hogyan kívánják elérni, hogy a hét pontból ez az egy kikerüljön?

Szombaton lesz egy frakcióülés, amelyen ismertetjük az álláspontunkat, és meg fogjuk kérni a miniszterelnököt, aki szerintem hajlani fog rá. Azt szeretnénk, hogy vegyék ki a hét pontból ezt a passzust, másrészt úgy kellene erről tárgyalni, hogy leülnek a polgármesterekkel, és megkérdezik a véleményüket, miként lehet bevezetni ezt az elképzelést.

Mire lehet számítani a szombati rendkívüli frakcióülésen?

Kompromisszumkészek vagyunk, a legjobb megoldást akarják politikai és közjogi szempontból is.

Karsai József, Battonya MSZP-s polgármestere azt mondta az InfoRádiónak, hogy legvégső esetben a városvezetők lemondhatnak a képviselőségükről.

Nem arról van szó, hogy lemondanánk a képviselőségről. Ha válaszút elé állítanak, akkor én is a polgármesterséget választanám, mert így tudom a legtöbbet tenni a városért.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×