eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Drasztikus intézekedéseket javasol a minisztérium Ferihegyen

A közlekedési minisztérium tervezete szerint korlátoznák az éjszakai légiközlekedést a Ferihegyi repülőtéren - értesült az InfoRádió. Az érintettek tiltakoznak, mivel egy esetleges döntés gazdasági kárt okozna nekik. A közlekedési minisztérium hallgat.

Az InfoRádió birtokába került az a tervezet, amelyet a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium terjeszt hamarosan a kormány elé. A dokumentum korlátozná az éjszakai repülőgépforgalmat, olyan módon, hogy este 10 és hajnali hat óra között összesen 40 gép, éjfél illetve hajnali öt óra között négy repülőgép szállhatna le és fel.

A most érvényben lévő szabályozás másképp rendelkezik. Jelenleg a napi forgalom 8 százalékát fogadhatja Ferihegy este 10 és hajnali hat között - ami 50-55 gépet jelent - és 6 gép szállhat le és fel éjfél és hajnali öt között. A módosításnak köszönhetően 17 géppel kevesebb jöhetne, illetve mehetne éjszaka, ezeket a gépeket azonban nem lehet nap közben fogadni a menetrendek miatt.

Ha korlátozzák az éjszakai repülést, akkor annak számtalan káros hatása lehet a gazdaságra. Kevesebb turista érkezne Magyarországra, kisebb lenne a forgalom a budapesti repülőtéren, és számos gazdasági vállalkozás versenyhátrányba kerülne, mivel a Budapestre érkező gépek között sok az áruszállító.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy mind a turisztikai, mind a légiközlekedési szakma ellenzi a módosítást, és a légitársaságok, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt, a turizmus képviselői, illetve egyéb gazdasági szereplők együttesen fognak fellépni abban az estben, ha nem változtat a tervein a gazdasági tárca.

Az már csak az ügy pikantériája, hogy épp az a minisztérium tervez korlátozást bevezetni, amelynek célja a gazdaság fejlesztése a vállalkozások támogatása. Az ügyben az InfoRádió természetesen megkereste a minisztériumot, de választ egyelőre nem kapott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×