eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tarlós: "Nem akarom egyedül elvinni a balhét"

Elvállalta a Fidesz népszavazási kampányának vezetését Tarlós István, aki a referendum kommunikációjában szabad kezet kapott a párttól. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: folyamatosan egyeztet majd a párt vezetésével.

Tarlós István az InfoRádióban közölte: ő lesz az arca a népszavazási kampánynak, másfelől hozzá tartozik az egész kérdéskör politikai tartalma.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a vizitdíj, a tandíj, a kórházi napidíj kérdésére kell koncentrálni.

A politikus biztos abban, hogy a köztársasági elnök nem ír ki ellentétes értelmű kérdésekkel referendumot, mert ez a népszavazás intézményének lejáratódásához vezetne.

Tarlós István hangsúlyozta: feltételül szabta, hogy a Fidesz a népszavazás után is támogassa az általa alapított Polgári Szociális Bázis munkáját, másodszor, hogy a Fidesz vegyen részt a kampányban, de az ne szoruljon teljesen a párt keretei közé.

Harmadik, hogy a Fidesz biztosítja a kampány technikai, szervezeti, személyi feltételeit. Én pénzszerzéssel nem foglalkozom - szögezte le a korábbi óbudai polgármester.

A negyedik, hogy a népszavazási kampány kommunikációjában kapjak szabad kezet, az ötödik, hogy külön értékeljük a fővárosi politizálást és a népszavazási kampányt.

A hatodik, hogy a kampány helyzetét két-három hetente értékeljük a Fidesz elnökségével - fejezte be a felsorolást a kampány vezetője.

Tarlós István az utolsó feltétellel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem számít kudarcra a népszavazáson, de "nem akarja egyedül elvinni a balhét".

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×