eur:
389.63
usd:
364.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kóka: A reformokkal kapcsolatos viták az MSZP-n belül zajlanak

A reformokkal összefüggő viták nem elsősorban a koalíciós pártok között, hanem az MSZP-n belül zajlanak - mondta Kóka János. Az SZDSZ elnöke kiemelte: Gyurcsány Ferenctől várják, hogy biztosítsa a támogatást és a parlamenti többséget a reformok végrehajtásához. Az SZDSZ Országos Tanácsa Velkey Gábor békéscsabai képviselőt választotta a párt új parlamenti képviselőjének a lemondott Kis Zoltán helyére.

A reformokkal összefüggő viták nem elsősorban a koalíciós pártok között, hanem az MSZP-n belül zajlanak - közölte Kóka János az SZDSZ országos tanácsának salgótarjáni ülésén.

A pártelnök hangsúlyozta: a szabad demokraták Gyurcsány Ferenctől várják, hogy biztosítsa a szocialista támogatást és a parlamenti többséget a reformok végrehajtásához.

A liberális politikus szerint nem szabad, hogy a pillanatnyi népszerűségvesztés eltántorítsa a kormányt a megkezdett változtatásoktól.

Kóka János kiemelte: nem hajlandók tárgyalni a kormányzati szerkezet esetleges átalakításáról, és nem lehet szó tárcacserékről, a szabad demokraták tárgyalni sem hajlandók erről.

Az SZDSZ Országos Tanácsa a reformokkal érintett területek közül az egészségüggyel, valamint az adó- és gazdaságpolitikával foglalkozott, megállapítva: elengedhetetlen, hogy a liberálisok továbbra is egy működőképes, versenyelvű, szolgáltató egészségügyért, és egy növekedést támogató adóreformért dolgozzanak a koalíción belül - mondta a párt elnöke.

Velkey lesz az új parlamenti képviselő

Gulyás József, az Országos Tanács elnöke az InfoRádiónak elmondta: Velkey Gábort választották a párt új országgyűlési képviselőjének a lemondott Kis Zoltán helyére. Kifejtette: a békéscsabai önkormányzati képviselő 42, a másik jelölt Skaliczky Andrea, dunaújvárosi elnök 36 szavazatot kapott.

A testület elnöke hangsúlyozta: az SZDSZ nem enged a több-biztosítós modellel kapcsolatos elképzeléseiből, mert ez tartalmazza a versenyt és választás szabadságát, és enélkül nincs értelme az átállásnak.

Az Országos Tanács határozatban ítélte el a kollektív bűnösség elvét, és a Benes-dekrétumok érinthetetlenségéről szóló szlovákiai parlamenti határozatot - tette hozzá Gulyás József.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×