eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem kell a hitel - lapszemle

Hiába emelték kétszeresére a támogatási keretet, mégis a felére esett az igénylők száma a régi lakóépületek energiatakarékossági támogatására - írta a Népszabadság. A korábban napok alatt kimerülő keret az idén szinte biztosan nem fogy el.

A Népszabadság szerint ennek leginkább az az oka, hogy felére csökkentették a felvehető támogatás mértékét, és a korábbi 30 százalék helyett már csak a korszerűsítés 15 százalékára elég dotáció már kevesebbek fantáziáját mozgatja meg, nem éri meg az ezzel járó vesződséget, papírmunkát.

A gazdasági tárca szakállamtitkára szerint nem a támogatási mértékkel van a baj, inkább a papírmunka a riasztó, ezért a pályázat feltételeit várhatóan egyszerűsítik. Az energiatakarékossági munkákhoz az idén bevezetett, 16 milliárdos keretű új hitel iránt eddig lényegében teljes az érdektelenség.

Felgyorsult hazánk gazdasági leszakadása - írta a Magyar Nemzet. Még az előzetes becslésnél is rosszabb adatokat tett közzé a gazdaságra vonatkozóan egy nappal korábban a Központi Statisztikai Hivatal. A megszorítások miatt a gazdaság a második negyedévben mindössze 1,2 százalékkal bővült, azaz hazánk leszakadása felgyorsult, holott a gazdaság bővül.

Elemzők szerint még nem ért véget a mélyrepülés: a mezőgazdaság visszaesése és az oktatásban történt megszorítások miatt egy százalék alá is eshet a növekedés. A további részletek kiderülnek a Magyar Nemzetből.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×