eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Duna közepéről figyel majd a rendőrség

A hétfői tűzijáték alatt a Duna közepéről, egy hajóról irányítja a biztonsági akciót a rendőrség.

A rendezvények biztosításának parancsnoka a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a hajón fogadni tudják a jelentősebb helyszíneken lévő térfigyelő kamerák képeit, illetve a vízi járműről élőképet tudnak küldeni.

Nagy-Juhák István hangsúlyozta: a rakpartokon lezárták azokat a részeket, ahonnan nem, vagy csak nehezen lehetne kimenekíteni az embereket.

A dunai vízirendészet parancsnoka az InfoRádióban arról számolt be, hogy 23 vízi járművel 54 rendőr áll majd készenlétben a Dunán.

Vízváry György közölte: a személyszállító hajóknak augusztus 20-án este fél 9-ig be kell érniük a Petőfi-híd és a Margit híd közötti folyószakaszra, hogy a tűzijáték kezdetéig ki tudjanak kötni.

Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádióban azt mondta: az emberek biztonsága érdekében rendelt el az operatív törzs hajózási tilalmat.

Hozzátette: a hajózási szövetség által kilátásba helyezett kártérítési igény ügyében később alakítja ki álláspontját a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×