eur:
388.71
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Szentest javasolják az új légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek

Szentest javasolják az új, dél-alföldi légimentőbázis helyszínéül a szakmai szervezetek, döntést egy-két hét múlva hozhat az egészségügyi tárca - írta szerda számában a Délmagyarország.

Az Egészségügyi Minisztériumban tartott megbeszélésen minden szakmai testület - a szakmai kollégiumoktól az országos szakfelügyelőn át a nemzeti és polgári légügyi hatóságokig - Szentest javasolta helyszínül Kovács Attila államtitkárnak.

Ezt az álláspontot vallja immár az Országos Mentőszolgálat is, Szentes városa pedig földdel, jogerős építési engedéllyel és 10-15 millió forinttal támogatja az ott megvalósuló beruházást.

A szentesi bázis mellett szól továbbá a helyi és a megyei közgyűlés majd egyöntetű döntése is. A bázisépítés és -fenntartás nyolcvanmilliós költségét felvállaló Szeged egyedül maradt a reptéri légimentő-központ tervével - áll a napilap cikkében.

Becslések szerint havi 60-70 súlyos sérült helikopteres mentésére lenne igény a régióban - amit jelenleg földi, vagy jelentős időveszteséggel távoli bázisokról induló légi mentéssel oldhatnak csak meg. A cikkben idézett érvek szerint a szentesi bázissal az eddig lefedetlen alföldi területek is elérhetők lennének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×