eur:
388.58
usd:
361.42
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Délután teljes útzár a 6-os számú főúton

Szerda délután kezdik meg a 6-os számú főúton a Paks és Dunaföldvár között kedden árokba borult tartálykocsi, és az abból kiömlött 15 tonna bitumen kiemelését, ettől kezdve legalább négy órán át teljes útzárat léptetnek érvénybe. Az éjszaka Vas megyében is felborult egy külföldi rendszámú, nyolc autót szállító tréler.

A tartálykocsi kedden, hajnali fél négykor hajtott az árokba, és borult fel, a tetején lévő nyíláson keresztül több köbméternyi, csaknem 200 Celsius-fokos bitumen folyt ki a területre, ezért a tűzoltók nem tudták azonnal megkezdeni a mentést - mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tűzoltóknak meg kellett várniuk, hogy a bitumen lehűljön, ez idő alatt földsáncot építettek, hogy a forró anyagot a tartálykocsiban tartsák - tette hozzá Dobson Tibor.

A két megfelelő teherbírású daru csak szerda délutánra ér a helyszínre, ezért három órakor kezdik meg tartálykocsi, és az abból kiömlött 15 tonna bitumen kiemelését - közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Elterelik a forgalmat

Daróczy Attila elmondta: a főútnak ezen a szakaszán egyelőre nincsen forgalomkorlátozás, a munkálatok kezdetétől azonban teljes útzár lesz. A 6-os főútról a járműveket Paksnál, illetve Dunaföldvárnál Madocsa és Bölcske felé terelik - tette hozzá.

A tartálykocsi kiemelése és a több tonna bitumen eltávolítása a tervek szerint mintegy négy órát vesz igénybe - fűzte hozzá a tűzoltó alezredes.

Vas megyében autószállító hajtott egy lakóházba

A sofőr valószínűleg elaludt a volánnál, emiatt szerdán hajnalban egy cseh rendszámú kamion egy családi ház kerítésének rohant Vas megyében a 86-os számú főúton Kisunyom és Balogunyom között - közölte a távirati irodával a rendőrség.

A Szombathely felé haladó kamion egy balra ívelő kanyarban jobbra letért az úttestről, leszakított egy magasfeszültségű elektromos vezetéket, majd egy lakóháznak ütközött, felborult, és kigyulladt. A járműszerelvény teljesen kiégett. A balesetben a kamion sofőrje és utasa könnyebben megsérült - mondta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szalai Ferenc hozzátette: a baleset helyszínelése idején alkalmazott teljes útzárat ugyan már feloldották, de később, a műszaki mentés idejére ismét lezárják majd a forgalmas utat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a kamion személygépkocsikat szállított, az autók az ütközés következtében leestek a trélerről, szétszóródtak, és az egyik gépkocsi teljesen kiégett.

A sofőr és kísérője idejében kimenekült, a családi házban pedig szerencsére nem tartózkodott senki - tette hozzá Dobson Tibor.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×