eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A BKV orosz kapcsolata

Katamaránokat vásárolhat a BKV a Dunára - derült ki azon az üzleti találkozón, amelyen moszkvai és budapesti önkormányzati szakemberek és üzletemberek tárgyaltak a magyar fővárosban.

Az orosz főváros önkormányzata a következő években hatvan  katamaránt vásárol a Moszkva folyó vízi közlekedésének fellendítésére - tudta meg az InfoRádió.

A BKV részéről felmerült, hogy Budapest olcsóbban juthatna hajóhoz, ha a moszkvaiakkal egy csomagban venné meg a maga kisebb, de korszerű flottáját. Magyar részről egyelőre öt-hat hajóra lenne igény.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a tervezett budapesti katamaránok milyen befogadóképességűek lennének és mennyibe kerülnének.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója közölte: a közlekedési cégnél őszre készül el a főváros vízi közlekedésének fejlesztéséről szóló koncepció.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a BKV mennyit szán az új flottára, és hogy milyen keretből finanszírozza majd.

A hétfői találkozón a moszkvai külgazdasági bizottság és az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi Képviselete mellett részt vett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, valamint a BKV több vezetője is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×