eur:
388.49
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Múzeum körúti erőszak: az ügyvéd szerint a vizsgálatok a rendőröket igazolják

A Múzeum körúti erőszakkal gyanúsított rendőrök vallomását támasztja alá a DNS-vizsgálat eredménye - értesült az InfoRádió az ügyvédjüktől, aki szerint sem a rendőrök, sem pedig a feljelentő lány ruháján nem találtak olyan anyagmaradványokat, amely erőszakra utalna. Az InfoRádió elsőként a DNS-vizsgálat eredményéről kérdezte Magyar Györgyöt.

Nem vagyok feljogosítva arra, hogy a DNS-vizsgálat eredményéről a közvéleményt tájékoztassam, csak annyit tudok elmondani általánosságban, hogy a sértett által előadottakat nem támasztja alá, a gyanúsítottak védekezését viszont igen, amely az ő ártatlanságukra utal.

Ez azt jelenti, hogy sem a lány ruháján, sem a gyanúsítottak ruháján nem találtak nyomokat?

Eredményét tekintve ez a végkövetkeztetés. De a szakvélemény belső tartalmáról részleteket nem vagyok jogosult elárulni.

Mit mond az orvosszakértő?

Az orvosszakértői vélemény végkonklúziója hasonló a DNS-vizsgálati eredmény végkonklúziójával, ami végeredményére nézve nem a sértett által előadottakat, hanem a gyanúsítottak által előadottakat támasztja alá.

Azt meg tudja erősíteni, hogy a lányon talált sérülések nem akkor keletkeztek, amit a lány megjelölt?

Az információk valósnak tűnnek, de a részletekről nem kívánok beszámolni.

A DNS-vizsgálat eredménye azt jelentheti, hogy nem történt nemi erőszak, vagy elképzelhető, hogy a rendőrök és a fiatal lány kimosták a ruhájukat és ezért nem találtak maradványokat azokon?

Nem tudok ezekről a körülményekről nyilatkozni, azt tudom csak konklúzióként közölni, hogy nem támasztja alá a gyanúsításban foglaltakat. A szakértők erre utaló nyomokat, erre utaló vizsgálati eredményeket nem produkáltak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×