eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Digitális műsorszórás: vannak még kérdőjelek

Nemcsak földfelszíni sugárzással, hanem többek között kábelen keresztül is lehet digitális tartalmakat sugározni, ezért Piller András, a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója úgy gondolja, hogy ha a kormány szerepet vállal a digitális műsorszórás kialakításában, akkor azt platform-semlegesen kell tennie.

Még most, a törvény elfogadása után sem egyértelmű a kábelszolgáltatók számára, hogy milyen tartalomszolgáltatási kötöttségekre és versenyre számíthatnak az új digitális platformon a piaci résztvevők - mondta az InfoRádiónak a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Piller András hozzátette: remélik, hogy a kormány nem részesít majd előnyben bizonyos platformokat, amennyiben szerepet vállal a digitális műsorszórás kialakításában.

A kábelszolgáltatók számára stratégiailag fontos, hogy egyidejűleg minél több digitális szolgáltatást nyújthassanak egy időben, így minden bizonnyal jelentős versenytényező lesz majd, ha beindul, a földfelszíni digitális televíziózás - közölte a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója.

A kábelszolgáltatóknak addig komplex feladatokat kell megoldaniuk, hiszen legtöbbjük internet és telefonszolgáltatást is nyújt, ezt kell majd összehangolni a televíziózással - mondta Piller András.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×