eur:
389
usd:
361.32
bux:
68651.99
2024. május 7. kedd Gizella

"Csak találgatás a kormány átalakítása"

A Kormányszóvivői iroda vezetője találgatásnak nevezte a kabinet átalakításáról szóló híreket. Daróczi Dávid szerint ennek megfelelően kell kezelni azokat. A kormányszóvivői tájékoztatón szó volt a szociális és munkaügyi tárca egy évéről, valamint az Államreform Bizottság elnöke is áttekintette az elmúlt 12 hónapot.

Találgatásnak nevezte a kormányátalakításról szóló találgatásokat a Kormányszóvivői Iroda vezetője.

Az alkotmány szerint ez a kérdés a miniszterelnök döntési körébe tartozik. Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek találgatások, ennek megfelelően kezeljük őket - fogalmazott Daróczi Dávid.

Korábbi hírek szerint még a nyáron távozhat posztjáról Szilvásy György. A Miniszterelnöki Hivatal élére pedig újra visszakerülhet Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Az index.hu úgy tudja, még ezen a héten hivatalosan is bejelentik a kancelláriaminiszter távozását. A hírportál információi szerint azért időzítették a kormányátalakítást a nyári szünetet megelőző utolsó előtti parlamenti hétre, hogy a minisztercserék miatt ne kelljen rendkívüli ülést összehívni.

Értékelések

A szociális és munkaügyi miniszter a tárca elmúlt évét értékelve a verseny és szolidaritás elvét hangsúlyozta.

Kiss Péter elmondta: több területen is elindultak az átalakítások, például a rokkantsági nyugdíjrendszerben, a fogyasztóvédelem erősítésében, a romák segítésében, és szemléletváltás volt a hajléktalanok ügyben.

Az Államreform Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a kormány reformpolitikája végiggondolt, az ország érdekeit szolgálja, az ehhez kapcsolódó intézkedések alapvetően sikeresek.

Draskovics Tibor a kitűzött célokkal kapcsolatban, kérdésre válaszolva azt mondta: tartani tudják azokat.

A szóvivői tájékoztatón kiosztották a kormány elmúlt egy évéről szóló kiadványt is. A mintegy 70 oldalas füzetet a parlamenti képviselők, a vezető tisztségviselők, kisebbségi önkormányzatok, határontúli szervezetek, a sajtó munkatársai, valamint civil szervezetek kapták meg.

Az 1500 példányban kiadott füzetre nettó 2,5 millió forintot költöttek a Kormányszóvivői Iroda vezetője szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×