eur:
388.62
usd:
360.85
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Fele létszámmal várja a betegeket az Állami Egészségügyi Központ

Júliustól működik az Állami Egészségügyi Központ. A kórház jóval több beteget lát majd el, mint elődintézményei, ennek dacára mintegy feleannyi dolgozót foglalkoztat.

Az újonnan alakuló kórház kialakításáért felelős miniszteri biztos szerint ez a struktúraváltás lényege, így is sokkal hatékonyabb és ésszerűbb lesz az 1200 aktív ágyon működő ellátás.

A sürgősségi ellátás és az ahhoz kapcsolódó osztályok a nemrég átadott, akkor még Honvéd kórházként épülő Róbert Károly körúti épületben lesznek.

Egyes osztályok a Podmaniczky utcában, az egykori MÁV kórházban kapnak helyet. A rehabilitációs tevékenység pedig a jövőben a Budai MÁV Kórház épületében folyik majd 200 ágyon - közölte Győrfi István.

Az intézménynek teljes egészében el kell látnia a XIII. kerületi lakosokat és egyes ellátásokat, például égéssebészeti kezeléseket kell nyújtaniuk a IV. és a III. kerületben élőknek is, sőt, bizonyos ellátások esetében 2 millió ember tartozik a körzetükbe.

Emellett fogadják az egész ország területéről mindazokat, akik korábban is igénybe vehették a kórházak szolgáltatásait: a vasutasokat, a tűzoltókat, a katasztrófavédelem munkatársait vagy a katonákat.

Az intézmény több beteget lát el, mint eddig, ennek ellenére a dolgozók létszáma majdnem a felére csökkent. Az új egészségügyi normatíva szerint ugyanis mindezekhez 2800 emberre van szükség, míg 2006-ban az azóta összevont intézményekben összesen 5200 ember dolgozott.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×