eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hosszabb várakozás az integrált vizsgák miatt

Több gépkocsi akad fönn műszaki hiányosságok miatt a májustól bevezetett integrált vizsgákon - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai és módszertani igazgatója. Ipolyi-Keller Imre ezzel is magyarázza, hogy az új rendszer életbelépésével egyelőre hosszabb várakozásra kell számítani a vizsgáztató állomásokon.

Május másodikától a műszaki vizsga részeként vezették be az integrált vizsgát, amelyen azon járműveknek kell részt venniük, amelyek nem voltak eredetiségvizsgálaton, illetve a mentességi feltételeket nem tudják igazolni - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság stratégiai és módszertani igazgatója.

Ipolyi-Keller Imre kiemelte, hogy az integrált vizsgán a járművek tíz százalékának kell részt vennie, és ennek a díja nagyobb, 7200 forint. Az integrált vizsgán az derülhet ki, hogy az azonosító adatok eltérése miatt szükség van-e az eredetiségvizsgálatra - tette hozzá.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság igazgatója elmondta, hogy vizsgáztatás jelenleg lassabban zajlik, de bízik benne, hogy napok alatt helyre fog állni a korábban megszokott rendszer.

A korábbi hatról tizenöt százalékra emelkedett a műszaki hiányosságok miatt nem megfelelő autók száma, és mivel ezeknek a járműveknek újra részt kell venniük a vizsgán, ez is növeli a várakozást - hangsúlyozta Ipolyi-Keller Imre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×