eur:
391.19
usd:
365.43
bux:
68030.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újabb kétnapos sztrájk lesz Ferihegyen

Újabb kétnapos sztrájkot hirdet Ferihegyen a földi kiszolgálókat képviselő Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) csütörtökön fél háromtól szombaton délután fél háromig.

Múlt héten átlagosan egyórás késéseket okozott a légi forgalomban a péntek este 6 órától meghirdetett 24 órás sztrájk; a földi kiszolgálást végzők mellett szombat délelőtt 11 órától az üzemanyag-kiszolgálók is munkabeszüntetést tartottak.

Csorba Attila, az érdekképviselet elnöke közölte: azután döntöttek a sztrájkról, hogy délelőtt sem tudtak megállapodni a követelésekről a földi kiszolgálást végző cég menedzsmentjével.

Limburger Lóránd, a Celebi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a munkabeszüntetés ideje alatt várhatóan jelentős késések lesznek, de azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy kell-e járatokat törölni.
Hozzátette: az egyeztetésen 4 százalék alapbérnövelést és 3 százalékos, teljesítménytől függő emelést javasoltak, emellett vállalták, hogy az eddig külsősként foglalkoztatott munkavállalók közül mintegy 120-at állományba vesznek, a szakszervezet azonban ragaszkodott a 10 plusz 5 százalékos béremeléshez, és a jelenlegi munkarend megtartásához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×