eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fokozott húsvéti ellenőrzés az utakon

Szombattól jövő szerdáig minden megállított autósnak meg kell fújnia a szondát - mondta Szabadfi Árpád, az országos rendőr-főkapitány helyettese. Az intézkedés oka, hogy húsvétkor többen ülnek ittasan a volán mögé. A rendőrség a vendéglátókat is próbálja meggyőzni, hogy húsvétkor ne adjanak el alkoholt azoknak, akik még autóba ülnek. Az ünnep miatt a szokásosnál nagyobb forgalomra számít az átkelőkön a Határőrség.

Szombattól minden megállított autóst megszondáztatnak a rendőrök - közölte az országos rendőr-főkapitány helyettese. Szabadfi Árpád hozzátette: az országos akció április 11-ig tart, de az egyes főkapitányságok maguk dönthetnek az ellenőrzések folyatásáról.

Az intézkedés oka, hogy húsvétkor nagyobb arányban ülnek ittasan a volán mögé az emberek, mint az év más időszakában.

Budapesten már csütörtöktől megszondáztatják az autóvezetőket, és az akciót április 18-ig folytatják - közölte a BRFK közlekedésrendészeti osztályvezetője. Szécsi Tibor hozzátette: ellenőrzési pontot valamennyi kerületben felállítanak.

Győzködik a vendéglátókat

A rendőrség ebben az évben egy újítást is bevezetett, és a vendéglátókat is próbálja meggyőzni, hogy húsvétkor ne adjanak alkoholt azoknak, akik még autóba ülnek - mondta el az InfoRádiónak Dudka Antal.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője szerint sikeresek az akciók az előző évek tapasztalata alapján, és visszatartó ereje van az ellenőrzéseknek.A szokásosnál nagyobb forgalomra számít már csütörtöktől az átkelőkön a Határőrség. A testület közleménye szerint az Európai Unióban dolgozó román, szerb és ukrán vendégmunkások egy része délután és este eléri a magyar határt.

A legtöbb utazóra péntek délutántól szombat délelőttig számítanak, elsősorban a hegyeshalmi és a rábafüzesi határátkelőhelyen.

Az osztrák határon át belépő járművek négy-öt óra alatt haladnak át az országon; Szerbia felé a tompai és a röszkei, a román határon a nagylaki, a gyulai és az ártándi, Ukrajna felé pedig a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható torlódás.

A határőrség közleménye szerint az ünnepek alatt a lehető legtöbb útlevélkezelő lesz szolgálatban. A vendégmunkások - a tapasztalatok alapján - húsvét hétfon délután indulnak vissza Nyugat-Európába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×