eur:
391.19
usd:
365.43
bux:
68030.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Feltárta távozásának okait Molnár Lajos

A társadalombiztosítási rendszer átalakításáról szóló döntés halogatásával indokolta távozását az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos közleményében hangsúlyozta: nem tudja elfogadni, hogy a reform befejező - az emberek érdekét szolgáló - intézkedésiről nem születik időben határozat.

A távozó miniszter úgy vélte: az egészségügyi ellátás színvonala csak akkor emelkedik érdemben, ha a biztosítók közötti verseny kényszeríti ki a minőség javulását.

Molnár Lajos szerint az SZDSZ még elszántabb az ügyben, mint korábban, ezért lemondásának semmi köze nincs a pártelnökválasztáshoz.

A politikus hangsúlyozta: Kóka János ugyanolyan határozottan támogatja az egészségügyi reformot, mint a liberális párt korábbi vezetése.

Az SZDSZ elnöke - az Egészségügyi Minisztériumban tett látogatásakor - azt mondta: 2008. január 1-jétől már több-biztosítós rendszert szeretne az egészségügyben. Kóka János hozzátette: az ehhez szükséges törvényjavaslatot szeptemberig elkészítik.

A miniszter szerdán mondott le posztjáról; utódja hivatalba lépéséig péntektől Horváth Ágnes államtitkár irányítja az egészségügyi tárcát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×