eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újbuda nem akar középiskolákat fenntartani

Átadná az általa fenntartott középiskolákat a fővárosi önkormányzatnak a XI. kerület. Bács Márton alpolgármester elmondta, hogy az így felszabaduló másfél milliárd forintot az általános iskolai hálózatra költenék.

Az oktatási törvény értelmében a fővárosban az általános iskolák fenntartása a kerületi önkormányzatok feladata, míg a középiskolák üzemeltetése a fővárosi önkormányzaté, bár ezt a feladatot, ha bírja, átveheti a kerület is.

Újbudán 21 általános és középiskola van, ezek fenntartására összesen 1,5 milliárd forintot költ az önkormányzat.

Most azt tervezik, hogy a középiskolákat átadják a fővárosnak, így a teljes összeget az általános iskolákra tudják fordítani.

Az alpolgármester elmondta, hogy a kerület iskoláiban tanuló 2.600 középiskolás közül csak 800 újbudai, így az intézményeket zömmel máshonnan érkezők használják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×