eur:
391.2
usd:
365.52
bux:
68052.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tovább harcol Dávid Ibolya és Szili Katalin

Továbbra is a hónapok óta az élvonalban szereplő politikusok vezetik a népszerűségi listát, némi változás azonban érzékelhető. Ilyen például a Szili Katalin-Dávid Ibolya helycsere.

A Népszabadság azt írja, hogy továbbra is a hónapok óta az élvonalban szereplő politikusok vezetik a népszerűségi listát, némi változás azonban érzékelhető. Ilyen például a Szili Katalin-Dávid Ibolya helycsere - derül ki a Szonda Ipsos által a politikusok népszerűségéről készített kutatásból. Dávid Ibolya és Szili Katalin öt hónapja nagy versenyben van a népszerűségi lista első helyéért. Ez idő alatt megítélésük lényegében nem módosult, az Országgyűlés elnökének 50-52 pont között, az MDF-et irányító politikusnak 49 és 52 pont között alakultak a rokonszenvindexei. A listára került a sajtóban sokat szereplő Rogán Antal. A fideszes politikus 47 pontjával a szűkebben értelmezett rangsor élvonalába tartozik. Rogán megosztja a politizáló közvéleményt, de ennek mértéke kisebb, mint többi párttársáé. Saját pártjának táborában népszerű, 70 pontos. A másik oldalon nem kedvelik, ám a szocialista szimpatizánsoktól kapott 31, valamint az SZDSZ-esektől kapott 32 pont nem végletes elutasítást jelent, amit Orbán Viktor vagy Kövér László kap 15 alatti mutatókkal.

A Magyar Nemzet szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal embereinek akkor van a legtöbb feladatuk, amikor izraeli vagy muzulmán védett személyek jelennek meg magyarországi rendezvényeken. Csoportosan megjelentek az országgyűlési és az önkormányzati választások idején szervezett eseményeken, nagygyűléseken. A tömegeket vonzó rendezvényeken általában egy meghatározott biztonsági zónán belül tevékenykedtek, szorosan együttműködve a rendőrséggel vagy a gyűlést biztosító őrző-védő társaságok embereivel. A tavalyi országgyűlési választás eseményeinek ellenőrzésén túl azonban számos olyan rendezvényt is biztosítaniuk kellett, amelyeken feltételezhető volt terrorcselekmény elkövetése, és többször koordinációs bizottság ült össze a katonai és polgári nemzetbiztonsági szervezetek, a határőrség és a rendőrség részvételével. A nemzetbiztonsági védelem költségei titkosak.

A Napi Gazdaság információi szerint a kormány a héten áldását adja arra, hogy a német Hochtief megszerezze a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. részvényeit, pontosabban az azt birtokoló vagyonkezelő papírjait annak közvetett tulajdonosától, a BAA-t birtokló spanyol Ferrovialtól. A tranzakció előkészítése már zajlik egy ideje, meg nem erősített lapinformációk szerint épp azért, mert a Hochtief le akarta faragni a 2005-ös privatizációs pályázaton nyertes BAA fejlesztésekkel kapcsolatos elképzeléseit. A brit cég 2006 és 2011 között legalább 65,5 milliárd forint értékű beruházást tervezett Ferihegyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×