eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tévéből azonosítják a kordont bontó képviselőket

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerint helyesen döntöttek a rendőrök, amikor nem léptek fel a Kossuth teret körülvevő kordont bontó képviselők ellen. Az egyenruhások nem is igazoltatták a honatyákat, mert biztosak voltak benne, hogy a tévétársaságok felvételei alapján mindenkit azonosítani tudnak.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerint a rendőrök tudták, mi a jogszerű eljárási rend a Kossuth téri kordont lebontó országgyűlési képviselőkkel szemben, ezért nem alkalmaztak semmilyen intézkedést.

Tóth Gábor az InfoRádiónak elmondta: a honatyák jogállásáról szóló törvény kimondja, hogy szabálysértés esetén a rendőröknek csupán igazoltatási joga van a képviselők személyazonosságának megállapítására.

Az ezredes úgy véli, szakmailag helyesen döntöttek a rendőrök: a történéseket több tv-csatorna kamerái rögzítették, így nem kellett tartani attól, hogy a képviselők személyazonosságát később nem lehet megállapítani.

A bíróság kérte a képviselők ellen tett feljelentés kiegészítését, amelyben több név is szerepelt már, azonban a honatyák személyes adatai nem. A rendőrség azonban ezeket is a bíróság rendelkezésére bocsátja, amennyiben szükséges - tette hozzá Tóth Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×