eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Brit álom: utazni, költözni, vásárolni

Nagy-Britanniában a lakosság általában elégedett, de egyre többen látják úgy, hogy 2007-ben rosszabbul élnek majd. Drágul a gáz és az áram, emelkedik a községi ingatlanadó, már csak azért is, mert a londoni olimpia előkészületeinek költségeit így kívánják fedezni.

A gazdasági gondoktól eltekintve, várakozással néznek a britek Tony Blair miniszterelnök távozása elé, mert az Irakkal kapcsolatos hazudozás és a korrupció elharapózása miatt megunták a kormányfőt.

De a várhatóan Tony Balir helyére lépő eddigi pénzügyminiszter, Gordon Brown sem egyértelműen népszerű. A konzervatív ellenzék támogatottsága jelenleg nagyobb a kormányénál, de a választás még messze van.

A britek közérzete nem rossz, de néhány dolog aggasztja őket. Tartanak például a túlzott mértékű bevándorlástól. Egy felmérés szerint a lakosság 47 százalékának vannak ilyen aggodalmai.

Továbbra is veszélyt jelent a terrorizmus. A megkérdezettek 54 százaléka tart attól, hogy 2007-ben is lesz Angliában a 2005 július 7-ei londoni metró- és buszrobbantáshoz hasonló drámai terrorcselekmény.

Mindent összevetve inkább derűlátóak az angolok. 2007-ben a legtöbben utazni szeretnének távoli tájakra, remélik, hogy lesz pénzük nagyobb házra, új kocsira.

Abban egyetért a brit közvélemény, hogy egyre pocsékabb és alpáribb a tévé-műsor, várják tehát, javulást hoz-e ezen a téren a BBC új vezérigazgatójának a kinevezése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×