eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szemét, mint bűnjel

Egyelőre nem tudni, kinek kell majd elszállítania az Alföldön lerakott több mint száz bála háztartási szemetet. Ha bebizonyosodik, hogy a gyanúsított hazai cég felelős a szemétlerakásért, akkor neki kell majd állnia a költségeket. A Németországból érkezett több mint háromezer tonna hulladék, - amennyiben a hatóságok úgy vélik: nem veszélyes - marad ott ahol van, amíg a vizsgálat le nem zárul.

Először azt kell tisztázni, hogy az illegális szemét kötődik-e valamilyen jogellenes cselekményhez - mondta az InfoRádióban Magyar György. Az ügyvéd szerint emiatt az ügynek lehet büntetőjogi, és környezetvédelmi büntethetősége is.

Az is elképzelhető, hogy valakik idehozatták a szemetet, kifejezetten azzal a céllal, hogy szelektálják. Ez azt jelentené, hogy valamilyen feldolgozást követően visszakerül a szemét Németországba, vagy átkerül másik feldolgozóhoz - mondta az ügyvéd, aki szerint nem tudhatjuk előre, hogy az eset teljesen, vagy csak részben illegális-e, de akár szabályos is lehet.

Ha az eset szabálytalan, akkor a szemetet annak kell visszaszármaztatnia, aki idehozatta - mondta Magyar György. Hozzátette: ebben az esetben a költségeket is az fizeti, aki rendelte a szállítást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×