eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor Gábor személyi következményeket vár az MTV ostroma miatt

Fodor Gábor szerint az igazságügy-miniszternek személyi konzekvenciákban is kell gondolkodnia az MTV ostroma kapcsán, hiszen az esetről készült jelentés a rendőri vezetők felelősségét is megállapítja. Az InfoRádió Aréna című műsorában az SZDSZ ügyvivője hozzátette: az október 23-ai események vizsgálata után le kell vonni a politikai konzekvenciákat is.

Furcsa lenne, ha nem lenne személyi konzekvenciája az MTV-ostromnak, mert a jelentés feketén-fehéren kimondja, hogy  történtek hibák - jegyezte meg Fodor Gábor.

Az ügy kapcsán az SZDSZ-en belül kialakult vitáról szólva a párt ügyvivője hangsúlyozta: abban egyetértettek, hogy a rendőrség törvényesen lépett fel, a vita Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány marasztalása és kitüntetése körül volt.

"Én azt gondolom, hogy érdemes lett volna várni. Az események és a vizsgálat tükrében is ez lett volna a bölcsebb" - vélekedett Fodor Gábor, hozzátéve, hogy így kínos szituáció teremtődött.

A szabad demokrata politikus szerint a szeptember 17-18-ai történések után az október 23-ai eseményeket is vizsgálni kell. Ezt követően pedig fel kell vetni a politikai konzekvenciák kérdését is.

Szükség van a kormány átalakítására is

Fodor Gábor szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és az ezt követő utcai zavargások után szükség van a kormány átalakítására a bizalom helyreállítása, megerősítése érdekében.

A szabad demokrata ügyvivő nem kívánt neveket mondani, úgy vélte, ez illetlenség volna, hiszen a koalíciós partnereknek és a miniszterelnöknek közösen kell végiggondolnia azt, kinek a távozására van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×