eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Orbán: a kormány a munkásmozgalmi taktikához nyúlt

"Régi munkásmozgalmi taktikával van dolgunk" - jelentette ki a Fidesz elnöke a jövő évi költségvetés parlamenti vitájában. Azt mondta: a kormány nem a kormányzással van elfoglalva, hanem azzal, hogy az ellenzéket támadja.

"Ellenségképet kell felépíteni" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: azt nem tudni pontosan, hogy ezt Hitler tanulta Sztálintól, vagy Sztálin Hitlertől.

2007 a megélhetési válság éve lesz, egy átlagos család évente 160 ezer forintot fog veszíteni - mondta a Fidesz elnöke a jövő évi költségvetés parlamenti vitájában.

Orbán Viktor kijelentette: a büdzsé a hazugság ára, Magyarország vétlen polgárainak most kell megfizetniük annak az árát, hogy a kormány két évig azt hazudta nekik, minden rendben van.

Az ellenzéki politikus arra kérte a kormányoldalt, hogy a feszültségek elkerülése érdekében ne döntsön a költségvetésben azokról a kérdésekről, amelyek várhatóan népszavazásra kerülnek.

Vagyis a tandíjról, a vizitdíjról, a kórházi kezelés átalakításáról, a gyógyszer-liberalizációról, valamint a nyugdíj melletti munkavállalás ügyéről.

A legnagyobb gond a demográfiai helyzet

A Fidesz elnöke a legnagyobb problémának a népesedési kérdést nevezte. Hangsúlyozta: a költségvetés, az adórendszer és a munkaerőpiac egyaránt családellenes.

A bevezetendő adórendszer szerinte nemhogy csökkentené, de jelentősen növelni fogja a feketegazdaságot.

Magyarországon először fordul elő, hogy a kabinet éppen az ellenkezőjét hajtja végre annak, amire felhatalmazást kapott a választóktól - jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette: ezért bár a büdzsé legális, mivel várhatóan a jogszabályoknak megfelelően fogadják el, de illegitim, mivel nincs elfogadottsága.

A politikus felhívta a figyelmet az Állami Számvevőszék elnöke által megfogalmazottakra, amely szerint az ÁSZ-nak nem volt lehetősége arra, hogy alaposan véleményezze a költségvetést.

Mindezt így összegezte: a büdzsé nem legitim, nem ad választ az országban lévő problémákra, és nem veti alá magát a szükséges szakmai ellenőrzéseknek.

Orbán Viktor elmondta azt is: egyetért az ÁSZ elnökével abban, hogy korlátozni kellene az állami vállalatok hitelfelvételét és kötvénykibocsátását, sőt, ezt lehetőleg meg kellene tiltani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×