eur:
389.63
usd:
364.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Meglepetés hiány Érden

Meglepően nagy hiányra bukkant Érd új polgármestere az önkormányzati átadás-átvételekor. T. Mészáros András - aki a Fidesz-KDNP színeiben nyert a választásokon - elmondta: az előző szocialista-szabad demokrata vezetés csaknem négymilliárdos tartozást és kötelezettséget hagyott maga után. A korábbi alpolgármester maga is meglepődött ezen az adaton.

T. Mészáros András az InfoRádióban közölte: az önkormányzatnak 3,8 milliárd forintos hiánya van.

Ebből 1,6 milliárd forint hitelekből, 2,2 milliárd forint pedig ki nem fizetett követelésekből gyűlt össze. Ezek között szerepel például útépítés és tankönyvvásárlás is.

A város az utolsó háromnegyed évben nem fizetett a szolgáltatásokért - jelentette ki a polgármester, hozzátéve: mindez rendkívül nehéz helyzetbe hozza az éves szinten 12 milliárd forinttal gazdálkodó települést.

Mint mondta, ha mindezt egy év alatt akarnák törleszteni, akkor az éves büdzsé harmadát kellene erre a célra fordítani.

Csőzik László szabad demokrata politikus, aki az előző önkormányzati ciklusban a pénzügyekért felelős alpolgármesteri posztot töltötte be, azt mondta: a hiány nagysága valóban meglepő, de még kezelhető.

Szerinte mindez egy, másfél év alatt lefaragható, és az Érdhez hasonló nagyságú városokkal összehasonlítva nem tekinthető magasnak.

Azt azonban elmondta, hogy az SZDSZ és az MSZP nem véletlenül indult külön az önkormányzati választáson. Az elmúlt évben ugyanis autokrata vezetés jellemezte a várost, és ezért "nem sikerült jól kontrollált költségvetést levezényelni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×