eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán: a hazugság a kormányt, nem az országot jellemzi

A Fidesz elnöke Magyarország megtépázott tekintélyének helyreállítását nevezte a legfontosabb külpolitikai feladatnak. Orbán Viktor azután mondta ezt, hogy Budapesten megbeszélést folytatott az Európai Unió nagyköveteivel.

Orbán Viktor azt mondta: az ország elhúzódó politikai és morális válságban van, amely nem oldódik meg addig, amíg ennek kiváltója jelen van a magyar közéletben.

"A következő időszakban is aktív maradok nem csak a magyar parlamentben, de a külpolitikában is, fogadok el meghívásokat konferenciákra, teszem a dolgomat az Európai Néppárti alelnökeként Brüsszelben, a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy helyreállítsuk Magyarország megtépázott tekintélyét és hitelét a világban" - mondta a pártelnök.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az ő dolga rávilágítani, hogy a hazugság, az adathamisítás és a rendőri brutalitás csak a kormányt jellemzi, az országot nem.

Hozzátette: egy dolog, hogy milyenek a magyar emberek és egy másik, hogy miként viselkedik a magyar kormány, ezért a feladat az, hogy Magyarország a megbecsültségét és elismertségét próbáljuk helyreállítani.

A Fidesz gazdasági forgatókönyvéről szólva a politikus kifejtette: a politikai elitnek először tisztáznia kell, ki a felelős azért, hogy ilyen gazdasági helyzetbe jutott az ország, garanciákat kell adni, hogy a megszorításokkal beszedett extra pénzek valóban jó helyre mennek, ezek után tisztázni kell a megszorító lépéseket és igazságosan elosztani a terheket, majd reformalapot létrehozni a változtatások finanszírozására, és reformkerekasztalokkal meghatározni a reformok irányát.

Orbán Viktor megismételte pártja azon álláspontját, hogy a kormány nem reformokat hajt végre, hanem pénzbehajtási akciókat vezényel le.

A budapesti nagyköveti megbeszélés finn házigazdája újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: demokráciában természetes, hogy az ellenzék megkérdőjelezi a kormány álláspontját.

A politikus hozzátette, hogy meglepték az őszi magyarországi események, de véleménye szerint semmi rendkívüli vagy riasztó dolog nem történt Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×