eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tartós tumultus várható a Ferihegyi repülőtéren

A megszokottnál több ember lesz szolgálatban hétfő reggeltől a Ferihegyi repülőtéren az utasok ellenőrzésének uniós szigorítása miatt.

A Malév kommunikációs vezetője az InfoRádiónak elmondta: az intézkedés lényege, hogy a repülőgépek fedélzetére egy utas legfeljebb egydeciliteres kiszerelésű flakonokban és tégelyekben vihet fel folyadékot, úgy, hogy az üvegeknek és tubusoknak bele kell férniük egy maximum 1 liter űrtartalmú átlátszó és lezárható műanyag tasakba.

Németh Krisztina hozzátette: kivétel lehet az út során szükséges gyógyszer, bébiétel vagy diabetikus termék.

Az uniós szabály szerint a biztonsági ellenőrzés után, a repülőtéren vásárolt termékeket - így a folyadékokat is - felvihetik az utasok a fedélzetre.

Két órával indulás előtt érjenek ki

A Budapest Airport szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: valamennyi utast tájékoztatják az új szabályokról.

Szollár Domokos azt javasolja az utazóknak, hogy lehetőleg poggyászként adják fel a folyadékot tartalmazó terméket, és a várható torlódások miatt legalább 2 órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

A szigorításról azután döntött az Európai Unió, hogy a nyáron a brit hatóságok meghiúsítottak több olyan, utasszállító gépek ellen tervezett merényletet, amelyet folyékony robbanóanyaggal akartak végrehajtani a terroristák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×