eur:
390.71
usd:
365.02
bux:
68240.73
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Százan tüntettek a patikaliberalizáció ellen

Mintegy 100 tüntető részvételével folytatódott a Magyar Gyógyszerész Kamara által a patikaliberalizáció ellen kezdeményezett budapesti demonstráció. A háromnapos akcióhoz a Magyar Orvosi Kamara is csatlakozott.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a demonstráción elmondta: a kamara a parlament alkotmányügyi bizottságához és a köztársasági elnökhöz fordul a kormány által - szerintük érdemi szakmai egyeztetés nélkül - elfogadott egészségügyi törvényjavaslat miatt.

Hozzátette: olyan döntést vár, amely egyebek mellett megsemmisíti a kötelező kamarai tagság megszüntetésére vonatkozó kormányzati kezdeményezést.

Éger István úgy vélte: a jelenlegi helyzetet csak a szakmailag megalapozott átalakítással lehet megoldani, ennek érdekében találkozást kezdeményez a miniszterelnökkel.

A Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke szerint az elhamarkodottan megalkotott jogszabálygyűjtemény eredményeként az egészségügyből forrást vonnak ki, csökken a közgyógyellátotti keret és nő a betegek terhe.

Hávelné Szatmári Katalin azt mondta: a patikaliberalizáció csak a befektetőknek, a multinacionális cégeknek jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×