eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dávid: az ország a politikai válság felé sodródik

Magyarország bajban van, az ország politikai válság felé sodródik - írta hétfői, A békés Magyarországért című nyilatkozatában a Magyar Demokrata Fórum elnöke. A Fidesz szóvivője közölte: Dávid Ibolya hazug vádakkal támadja Orbán Viktort.

Magyarország békére vágyik. A nemzet fejlődni és gyarapodni akar. Ma Magyarországon a békétlenség az úr. Magyarország bajban van, és az ország politikai válság felé sodródik - áll Dávid Ibolya nyilatkozatában.

Az MDF elnöke szerint a kialakult belpolitikai helyzetben az ország nyugalmáért két ember felelős: Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki elítélendő módon hazudott és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki felelőtlenül utcára viszi az embereket és tömegekkel zsarolja a miniszterelnököt.

A békétlenségnek a konzervatív párt azonnal véget akar vetni. A Magyar Demokrata Fórum a változás érdekében három lépést kér az érintettektől: az MSZP és az SZDSZ haladéktalanul vonja meg a bizalmat Gyurcsány Ferenctől, Orbán Viktor haladéktalanul vonja vissza az embereket az utcáról és tegye egyértelművé, hogy a jövőben ilyen eszközt a képviseleti demokráciával szemben nem vesz igénybe, valamint a költségvetési egyensúly megteremtése legyen az új miniszterelnök elsőrendű feladata, és ebben minden parlamenti pártnak támogatnia kell - írta Dávid Ibolya.

Szijjártó: hazug vádak Orbánnal szemben

A vasárnapi választáson a Magyar Szocialista Párt és a hazugság politikája történelmi vereséget szenvedett. Az igazság és az egyenes beszéd politikája pedig történelmi győzelmet aratott - írta válaszközleményében a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter hozzátette: árulkodó, hogy ebben a helyzetben Dávid Ibolya ismét hazug vádakkal támadja Orbán Viktort.

Nyilvánvaló, hogy Dávid Ibolya ezzel kívánja elterelni a figyelmet arról, hogy az MDF az ország számos pontján akadályozta meg a jobboldali jelöltek sikeres szereplését. Furcsa, hogy a szocialistákhoz hasonlóan Dávid Ibolya is el akarja vitatni az emberektől a méltóságteljes, békés és fegyelmezett véleménynyilvánításhoz való alkotmányos jogot - írta a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×