eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ostrom az MTV székháznál

Ostromlók jutottak be a Magyar Televízió Szabadság téri székházába. Az épület előtt több kiégett autó van, köztük egy rendőrségi, tömegoszlató jármű is. A tüntetők több rohamot is intéztek az épület ellen, a rendőrök könnygázzal és vízágyúkkal védekeztek.

Schön Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban közölte, hogy a tüntetők akciójában több rendőr megsebesült.

A tüntetők a Kossuth térről mentek a Szabadság térre.

A több ezer ember egyre közelebb nyomult a televízió székháza felé, amelynek kapujában rendőrök sorfala állt.

A tüntetők egyre hátrébb szorították a rendőröket, majd megrohanták őket.

A rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek az MTV székházának lépcsőjéről köveket és üvegegeket dobáló mintegy 50-100 tüntető ellen.

A tüntetők felgyújtottak legalább hét autót a Szabadság téren. Tűz borította el a vízágyúkkal felszerelt rendőrségi járművet is. A tévé székházának egy földszinti helyiségének ablaka is kigyulladt.

Schőn Péter közölte: további rendőri erőket mozgósítottak, és rendeltek a helyszínre.

<

Roham a tévé ellen

A szóvivő közölte azt is, hogy egyelőre a közrend helyreállítása a céljuk, ezért még nem tudja hány rendbontót állítanak elő.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy legalább 50 embert láttak el kollégái.

Győrfi Pál hangsúlyozta: megerősítették a szolgálatot az események miatt.

Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a tüntetők felszedték a Szabdság tér díszburkolatát, és azokkal a kövekkel dobálták a rendőröket, akik mostanára teljesen beszorultak a tévé kapujába.

A demonstrálók állítólag azt szerették volna elérni, hogy olvassák be a Magyar Televízióban a napközben elfogadott három petíciót. Közben a távirati iroda tudósítója szerint vésőkkel estek neki tüntetők a Szabadság téri szovjet hősi emlékműnek.

Az emlékmű déli oldaláról lebontották a szovjet címert és a feliratot, a katonákat ábrázoló domborművet pedig leverték róla.

Az obeliszket fehér festékkel leöntötték, vörössel lefújták, és különféle feliratok kerültek rá - például "Mondjon le Gyurcsány" és "Mocskos komcsik".

Az emlékműre magyar lobogót és Árpád-sávos zászlót tettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×