eur:
388.91
usd:
361.9
bux:
67952.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Török Gábor: talán nem is olyan rossz ez a kormánynak

Török Gábor szerint a kormányzat reakciója vagy arról tanúskodik, hogy rendkívül hatékony a kormány válságkommunikációja, vagy arról, hogy nem érte őket váratlanul a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése.

A Vision Consulting igazgatója szerint a hangfelvétel napfényre kerülése utáni kormányzati reakciók két dologra utalhatnak: "vagy hihetetlenül professzionális válságkommunikáció működik a kormányoldalon, vagy nem is lepte meg őket olyan nagyon a hanganyag nyilvánosságra kerülése".

Természetesen az első reakciója mindenkinek az, hogy Nyugat-Európában egy ilyen eset könnyen a kormány bukásához vezethet. Ha azonban "nem az ítélkezést tekintjük fő feladatunknak, akkor talán nem is annyira rossz ez az eset a kormánynak, mint ahogy az elsőre látszik" - vélekedett Török Gábor.

A politológus megjegyezte: Magyarországon a kormányfő közjogilag jobban be van biztosítva, mint általában a demokratikus országokban.

A nyilvánosságra kerül beszéd hatásáról szólva Török Gábor kijelentette: "könnyen lehet, hogy a szocialistákat a listás választásokon meg fogja viselni, de nem hiszem, hogy ezért kormánypárti polgármesterek tömegesen veszítik majd el hivatalukat".

Márpedig ha ez nem történik meg, és a szocialistáknak sikerül jelentős pozíciókat megőrizniük Budapesten, illetve a megyei jogú városokban, akkor árnyaltabbá válik a kép az értelmezési versenyben, és nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy bukás és vereség az önkormányzati választás - tette hozzá Török Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×