eur:
390.68
usd:
364.89
bux:
68315.13
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Demszky: döntsenek Tarlósék, vagy jönnek az autók!

Az északi M0-ás híd 2008 közepére elkészül, ezután a főváros megkezdi a Margit-híd felújítását - mondta a főpolgármester az építési helyszín bejárásakor. Demszky Gábor felszólította választási ellenfelét, Tarlós István jelenlegi óbudai polgármestert, hogy a III. kerület döntsön az új hídhoz csatlakozó út nyomvonaláról.

Az M0-ás épülő hídjának bejárása után a főpolgármester az InfoRádióban elmondta: az építők tartják a határidőket, a 61 milliárd forintba kerülő híd 2008 nyarára elkészül.

Jelenleg a Szentendrei Duna-ágon átívelő pilléreket építik, illetve a Szentendrei-sziget csúcsán dolgoznak. Ez nem veszélyezteti a vízbázisokat, mert a hídnak nem lesz lejárója a szigetre - tette hozzá Demszky Gábor.

A 3,2 kilométer hosszú híd összeköti a 2-es utat, amely a Váci út folytatása, és a 11-es utat, amely a Szentendrei utat vezeti tovább.

Döntsenek, vagy elárasztják őket

Az SZDSZ és az MSZP főpolgármester-jelöltje felszólította a Fidesz és szövetségeseinek támogatásával függetlenként induló Tarlós Istvánt, hogy óbudai polgármesterként hívja össze a III. kerületi közgyűlést.

Döntsenek annak az autóútnak a nyomvonaláról, amely kapcsolatot teremt a Bécsi és a Szentendrei út között a kerület határán, ellenkező esetben a kerületet elárasztják az autók - indokolta kérését Demszky Gábor, hozzátéve: ha Óbuda ezt megteszi, akkor az agglomerációs településeknek is lesz mihez viszonyulniuk.

A Margit-híd felújításáról a főpolgármester azt mondta: az M0-ás hídjának elkészülte után elkezdődhet a munka, de nem lesz teljes hídzár, kétszer egy sávon ekkor is lehet majd közlekedni, és a tömegközlekedés is folyamatos lesz.

Demszky Gábor felszólításával kapcsolatban az InfoRádió keresi Tarlós Istvánt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×