eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hiller: Orbán hívja vissza az utcákra küldött embereit!

Az MSZP elnöke felszólította Orbán Viktort, hívja vissza a Fidesz utcára küldött embereit, akik a hétvégén többször megzavarták a miniszterelnök kampányeseményeit. A Fidesz cáfolja, hogy bármi köze lenne Gyurcsány Ferenc kifütyüléséhez.

Hiller István az InfoRádióban elmondta: bizonyítást nyert számukra, hogy - ugyanúgy, mint tavasszal, az országgyűlési választások idején - a Fidesz áll a rendzavarások hátterében.

"A Fidesz semmit nem tanult, és semmit nem felejtett április óta" - fogalmazott az MSZP elnöke.

A Fidesz szóvivője korábban cáfolta, hogy közük volna a kifütyülésekhez.

Szijjártó Péter szerint a hangos megnyilvánulások annak köszönhetők, hogy a miniszterelnök provokálja a választókat a kampánykörút során, mert "nem ismeri el a hazugságait", és nem kér elnézést a választóktól.

Hiller István ugyanakkor kijelentette: a helyi emberek ismerik egymást, és ők maguk azonosították be fideszesekként azokat, akik bekiabálásokkal és fütyülésekkel félbeszakították a miniszterelnök beszédét.

A szocialista párt elnöke szerint volt, ahol a helyi fideszes vezetők nem is titkolták ezt.

"Nagykőrösön a fideszes polgármester, egyben országgyűlési képviselő az önkormányzati testületi ülésen tette a felszólítást, hogy a miniszterelnököt ilyen rendetlenül fogadják" - hangsúlyozta Hiller István.

"Arra kértem a Fidesz elnökét, hogy rendelje vissza a Fidesz utcára kiküldött embereit, arra kérem, hogy ezt személyes megnyilatkozással tegye meg" - jelentette ki Hiller István.

Arra a felvetésre, hogy hogy miként várhatja ezt a lépést Orbán Viktortól, ha egyszer a Fidesz cáfolja, hogy köze lenne a rendzavarásokhoz, a szocialisták elnöke csak annyit válaszolt: "az egyes helyi megnyilatkozások bizonyítottak és bizonyítást is nyernek".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×