eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A renitens Combino újra elromlott

Ismét meghibásodott az este egy Combino villamos, ezért kivonták a forgalomból - közölte a BKV fődiszpécsere. Mezei László elmondta: a 21 óra után elindult 6 Combino egyike a Nyugati térnél vált üzemképtelenné.

Az esetről a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője - utasokra hivatkozva - elmondta: indulás előtt a csukódó ajtók közé szorult egy utas karja; a biztonsági automatika miatt azonnal visszanyíltak az ajtók, utána azonban már nem záródtak.

Vitézy Dávid szerint ez típushiba a Combinónál, valamennyi ilyen meghibásodás a biztonsági automatika bekapcsolódása után következett be.

A VEKE szóvivője hangsúlyozta: ugyanaz a szerelvény hibásodott meg, amelyet hétfőn is kivontak a forgalomból, miután többször leállt műszaki hiba miatt.

Dióda-csere

Farkas Szilvia, a gyártó Siemens kommunikációs igazgatója akkor azt közölte, hogy egy diódát kellett kicserélni, más problémát nem találtak.

Közben a gyártó azt is bejelentette, hogy - beszállítóváltás miatt - több budapesti Combino villamos hajtóművét kicseréli.

Az 54 méter hosszú villamosok augusztusban nem közlekedtek teljes üzemidőben a Nagykörúton, miután többször is probléma volt az ajtókkal. A szakemberek ezután a villamosok visszahívásáról és ellenőrzéséről döntöttek, majd a szerelvények szeptember elején álltak ismét forgalomba.

Csak negyed óráig állt

A csütörtök esti meghibásodásról a BKV szóvivője azt mondta: az ajtó megfeszülése miatt nem csukódott be a szerelvény ajtaja. A hibát a járaton utazó szerelő megjavította, a villamos így csak negyed óráig állt a Nyugati téren.

Schimmer Erzsébet cáfolta, hogy a technikai hibák miatt korlátozták az esti órákra a Combinók közlekedését.

Erre a rongálások elkerülése érdekében volt szükség - jelentette ki a közlekedési társaság szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×