eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A politikai science fiction és a túldolgoztatott magyarok

Csaba László közgazdász szerint előfordulhat, hogy a heves ellenállásnak engedve végül vissza kell vonni, vagy legalábbis módosítani kell a Gyurcsány-csomagot. Somogyi Zoltán, a Political Capital igazgatója szerint ugyanakkor a megszorító intézkedések visszavonatása a politikai science fiction kategóriájába tartozik - írja a Népszabadság. Lapszemlénk.

A Népszabadságban Csaba László közgazdász azt állítja: előfordulhat, hogy vissza kell vonni, de legalábbis módosítani kell a Gyurcsány-csomagot. A professzor szerint tudomásul kell venni, hogy ha heves az ellenállás, muszáj a programot felülírni. Eltérő véleményen van Somogyi Zoltán, a Political Capital elemző intézet igazgatója, aki szerint a megszorító intézkedések - elsősorban az ellenzék által szorgalmazott - visszavonása a politikai science fiction kategóriájába tartozik.

Magyarországon a legmagasabb a hivatalosan ledolgozott órák száma - áll az európai dolgozói-munkaadói kapcsolatokat megfigyelő iroda legfrissebb jelentésében, amelyet a Magyar Nemzet ismertet. A kimutatás szerint az új tagállamok munkavállalói átlagosan hat százalékkal dolgoznak többet egy évben, mint a régi "tizenötök" dolgozói.

Az Index írja, hogy a MÁV 300 felújított német személyvagont szerez be a jövő év végéig. Az első 56-ot már forgalomba is helyezték, és decemberig további 125-öt állítanak üzembe. A renovált kocsik üzemideje 20 évre szól.

A Világgazdaság információi szerint a minisztériumoktól és háttérintézményeiktől 1541, a vidéki közigazgatási szervektől 630 köztisztviselő csoportos elbocsátását jelentették be. 2008 végéig még több mint tízezer közszolga elbocsátása várható a kormányzati megszorító intézkedések következtében.

A Napi Gazdaságban olvashatják, hogy a kisebb vállalkozások a részmunkaidős foglalkoztatással kibújhatnak a minimum járulékalap szerinti fizetési kötelezettség alól. Ebben az esetben ugyanis csupán a 125 ezer forintos alap arányos részét kell figyelembe venni.

A Portfolio.hu ingatlanpiaci elemzést közöl az idei évről. Ebből kiderül, hogy szerte Magyarországon tovább épülnek a plázák, miközben egyre több belvárosi üzletet is fejlesztenek. Az irodapiacon jelentős a kínálatbővülés, az ipari ingatlanok piacán azonban szerények a fejlesztések, a bérleti díjak pedig az ingatlanpiac egyik szegmensében sem változtak jelentősen.

A Pénzcentrum.hu nyaralási ár-összehasonlításából kiderül, hogy átlagosan 31-59 százalékos megtakarítást lehet elérni azzal, ha jól választunk utazási irodát. A kínálatot azonban érdemes alaposan áttanulmányozni, ugyanis lényeges, mi tartozik bele a feltüntetett árba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×